miercuri, 28 martie 2012

Anunț umanitar pentru Nicole, fetița mea!





     Dragii mei, știu că sunt printre voi cititori care mă pot ințelege, vreau să  vă rog din suflet să mă ajutați cu publicarea anunțului umanitar pentru fetița noastră cea mare Nicole Anamaria. După cum ați citit probabil din mai multe surse, Nicole urmează să fie supusă unei operații la ochișori la o clinică specializată din  Frankfurt, Germania. Din păcate costul operației este foarte mare pentru noi, este vorba despre 15.000 euro plus cheltuielile de transport și cazare în două rânduri, fiindcă este nevoită să aibă două intervenții chirurgicale la un interval de 6 săptămâni distanță, ceea ce implică costuri și mai mari. Nu dispunem de acești bani și din nefericire pentru noi, dacă nu se adună cei 15.000 euro nu putem fixa data operațiilor pentru Nicole. Cu trecerea timpului șansele ei scad, în acest moment fiind cu un risc mare de a-și pierde vederea, acuitatea vizuală este de 20% la ochiul stâng. Ea se bazează pe ochiul ei drept, cu care vede puțin mai bine.
Credeți-mă, nu aș fi apelat la voi și n-aș fi povestit nimănui prin ce trecem noi, dacă nu ar fi o situație de criză. Pentru a avea o șansă de ne opera fetița, am demarat o campanie umanitară aici și aici .
 Sunt o mămică care își dorește să îsi vadă copila sănătoasă și cu o șansă la o viață normală, și asta merită toate eforturile noastre.
 Am copiat mai jos un articol ce conține informații suplimentare despre cazul ei:

"Are doar trei ani şi poartă povara unor afecţiuni grave. Nicole Anamaria ar putea trăi în întuneric, dacă părinţii ei nu vor strânge banii necesari unei intervenţii complexe.
Nicole Anamaria Adam-Bezsnei suferă de grave probleme de sănătate. În 2009, a fost diagnosticată de subluxaţie bilaterală a cristali­nului şi Sindrom Marfan. Destinul fetiţei a fost crud, aceasta moştenindu-şi tatăl care, de asemenea, a suferit de subluxaţie de cristalin cu insuficienţă aortică operată. Subluxaţia cristalinului poate fi explicată printr-o deplasare a cristalinului din poziţia normală.
Sindromul Marfan este o boală genetică ce afectează ţesutul conjuctiv, caracterizându-se prin dilatarea principalei artere care transportă sângele de la inimă, în restul cor­pului. În anumite situaţii, această afecţiune poate duce la deces, în cazul în care nu este depistată la timp.
Nicole Anamaria are nevoie de implant de cristalin la ambii ochi, o intervenţie care nu este doar costisitoare, ci implică şi anumite riscuri, datorate de vârsta micuţei paciente. Din acest motiv, medicii din România nu îşi asumăintervenţia.  O intervenţie în străinătate poate însă salva vederea micuţei.
„Aceste afecţiuni sunt transmise ereditar. Eu am suferit de subluxaţie de cristalin cu insuficienţă aortică. Fetiţa noastră are nevoie de un implant de cristalin pentru a putea vedea. Această intervenţie nu se face în România. Am fost la mai multe clinici şi ni s-a spus că e prea mică pentru o intervenţie atât de complexă. Dacă mai aşteptăm însă, Nicole ar putea să îşi piardă vederea. Am fost la un consult la o clinică din Frankfurt, Germania, unde am fost asiguraţi că are şanse să se facă bine, dacă va fi supusă acestei intervenţii. Avem nevoie de 15.000 de euro pentru a putea acoperi toate costurile medicale dar nu dispunem de această sumă. Am face orice ca să o putem vedea sănătoasă“, spune Petru-Stelian Adam-Bezsnei, tatăl fetiţei.
Nicole Anamaria mai are o soră mai mică, Arienne, din fericire perfect sănătoasă. Părinţii celor două fetiţe nu se descurcă uşor şi nu dispun de banii care ar putea reda sănătatea fiicei lor. Tatăl este funcţionar şi a rămas cu un salariu de sub 600 de lei, după reducerile salariale din sectorul bugetar. Mama primeşte o indemnizaţie de creştere a copilului, pentru cea de-a doua fiică. Părinţii micuţei fac mari eforturi pentru a strânge banii necesari operaţiei.
Nicole Anamaria a împlinit de curând trei ani, însă nu se poate bucura de copilărie, aşa cum o face un copil normal. Pentru a vedea lumea are nevoie de ajutor. Persoanele binevoitoare o pot ajuta pe Nicole Anamaria să se bucure de viaţă.   
Părinţii fetiţei pot fi contactaţi la numărul de telefon: 0730.018.078 Petru si 0731874847 Blanka
                  Sursa: ziarul "Glasul Aradului"

Vă rog din suflet să nu fiți indiferenți, avem nevoie de voi pentru a putea răspândi cât mai bine acest anunț umanitar. Este o sumă enormă și noi nu putem acoperi costurile din forțe proporii. Sperăm să găsim persoane care să fie sensibile la cererea noastră și să ne sporească șansa de a promova acest anunț, sau cei care au posibilitatea, sa ne sprijinească. .
Domnul să ne ajute să putem ajunge cu bine la clinică și să reușim să trecem cu bine prin aceste intervenții. Vă mulțumesc frumos pentru timpul acordat și pentru solidaritatea dumneavoastră.
Domnul să vă binecuvânteze!
Cu stimă, Blanka!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu